Négy települést véd az áradástól

Záportározó épült Rásonysápberencsnél

Záportározót alakított ki a Cserehát térgében, Rásonysápberencs határában a Vasonca-patak árvizei ellen az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a több mint 900 ezer köbméter térfogatú tározó négy települést véd meg a patak egy esetleges újabb áradásától.

2014.10.30 12:11MTI

A vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rásonysápberencs, Léh, Kázsmárk, Halmaj lakói érezhetik magukat biztonságosabban, az új védmű kivitelezésére a vízügyi igazgatóság több mint 230 millió forintot fordított.

A Vasonca-patak a Hernád baloldali mellékvízfolyása, vízgyűjtője a Cserehát keleti részének egyik észak-déli keskeny, 26 kilométer hosszúságú völgye, amelynek átlagos szélessége 3,5 kilométer.

Az elmúlt tizenöt évben a nyári záporokból négy esetben is jelentős árvizek alakultak ki a térségben, ezek jelentős károkat okoztak a településeken, a szántóföldeken és a patak műtárgyaiban.

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az újabb árvízi károk megelőzése érdekében alakította ki a 962 ezer köbméter víz befogadására képes tározót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.