Árvíz

Készültség az Ikván, a Lajtán és a Rábcán

Noha a Duna várhatóan a készültségi szint alatt tetőzik a térségben, ugyanakkor a Lajtán kialakult második árhullám várhatóan utoléri az elsőt.

2014.09.13 13:45MTI

A levonuló árhullám miatt reggel 10 órakor készültség lépett életbe az Ikva, a Lajta és a Rábca mentén - tájékoztatta az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője szombat délelőtt az MTI-t.

Németh József közölte: az Ikva menti településekre elsőfokú helyi vízkár-elhárítási, a Lajta-mentén elsőfokú árvízvédelmi, a Rábca-menti, a kapuvár-hansági és a Fertő menti belvízvédelmi szakaszokon elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Kevéssel korábban azt közölte honlapján az igazgatóság, hogy a Duna várhatóan a készültségi szint alatt tetőzik a térségben, ugyanakkor a Lajtán kialakult második árhullám várhatóan utoléri az elsőt. Az elsőfokú készültség határa körüli vízszint emiatt akár a harmadfok fölé is emelkedhet a jövő hét közepén.

A Vasban intenzíven áradó Rábán az elsőfokú készültség szintje feletti tetőzésre számítanak a Győr-Moson-Sopron megyei szakaszon. Árad a Répce is, a Marcal jobb parti mellékvízfolyásai közül a Torna és a Hajagos azonban szombat reggelre már apadni kezdett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.