Árvíz

Készültségi szint alatt tetőzik a Duna Észak-Dunántúlon - egyelőre

Az éjszaka - az előrejelzéseknek megfelelően - újra esni kezdett a Dunántúlon, de reggelre ennek vége szakadt. Meglátjuk, mi lesz!

2014.09.13 11:09MTI

Várhatóan a készültségi szint alatt tetőzik a Duna Észak-Dunántúlon - közölte honlapján szombaton délelőtt a regionális vízügyi igazgatóság.

Az éjszaka - az előrejelzéseknek megfelelően - újra esni kezdett a Dunántúlon, de reggelre ennek vége szakadt. A Rába-Répce ausztriai vízgyűjtőjén, a Lajta területén és a Duna néhány kelet-ausztriai részvízgyűjtőjén ugyanakkor gyengülően, de továbbra is csapadékos volt az időjárás - írták.

A Lajtán kialakult második árhullám várhatóan utoléri az elsőt, így az első fokú készültség határa körüli vízszint akár a harmadfok fölé is emelkedhet a jövő hét közepén.

A Vasban intenzíven áradó Rábán az első fokú készültség szintje feletti tetőzésre számítanak a Győr-Moson-Sopron megyei szakaszon. Árad a Répce is, a Marcal jobb parti mellékvízfolyásai közül a Torna és a Hajagos azonban reggelre már apadni kezdett.

Bakonybánknál péntek este tetőzött a Cuhai-Bakony-ér, azóta már csaknem másfél métert apadt. Mezőőrsnél mintegy fél méterrel csökkent a vízszint éjfél óta, Bőnynél, ahol estére várják a tetőzést, még mintegy harminc centis áradásra számítanak a szakemberek. A közeli Concó patak már apad a tájékoztatás szerint. A megye nyugati részén intenzív áradást tapasztaltak az Ikván - közölte a regionális vízügyi igazgatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.