Hajnalban volt a csúcson

A Mura már tetőzött, de újabb árhullám várható

Csütörtök hajnalban elsőfokú árvízvédelemi készültség mellett tetőzött a Mura Letenyénél, de a vízgyűjtőn hullott újabb csapadék miatt további áradásra lehet számítani.

2014.05.15 12:22MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

A Mura középső szakaszán indult második árhullám szerdán érte el Letenye térségét, majd csütörtök hajnalban 350 centiméternél érte el a legmagasabb vízszintet.

Murakeresztúrnál már összeért a korábbi és a jelenlegi árhullám, itt csütörtökön éjszaka valószínű a tetőzés - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.

A folyón továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Az előre jelzett csapadék hatására pénteken újra áradásra lehet számítani, ami miatt a hét végén várhatóak a védelmi fokozat feletti vízállások.

A Kis-Balatonnál három belvízvédelmi szakaszon továbbra is folyik a védekezés, 315 hektár mezőgazdasági terület áll víz alatt, de lakóházak nincsenek veszélyben.

Elsőfokú belvízvédelmi készültség van érvényben, a vízügyi igazgatóság berendezései eddig közel 200 ezer köbméter vizet szivattyúztak át az elöntött területekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.