Árvíz

A Petőfi-szigeten betört a Duna a szennyvízhálózatba

Baján, a Petőfi-szigeten a rendkívül magas vízszint miatt a víz csütörtökön betört az áradás előtt lezárt szennyvízhálózatba.

2013.06.13 11:43MTI
Fotó: MTI

Az Országos Műszaki Irányító Törzs közleménye szerint azért, hogy a csőhálózatba víz ne kerülhessen, az árvíz érkezése előtt lezárták a végpontokat. Ezek az elzárások a soha eddig nem tapasztalt magas árvízszint miatt kialakuló nagy víznyomás következtében megsérültek, és emiatt a Duna vize betört a szennyvízhálózatba. 

A sziget védelmére vezényelt erők, a kirendelt vízügyi műszaki szakértők irányításával lokalizálják a szennyvízhálózat földfelszíni elemein keresztül a Petőfi-szigetre betörő és a csőhálózatban maradt, szennyvízzel keveredett folyóvizet. Búvárok segítségével pedig próbálják helyreállítani a vízoldali csővégek elzárását. 

A közlemény kitért arra is, hogy a vízügyi irányítók a szükséges egészségügyi megelőző intézkedéseket már megtették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.