Árvíz

Hatvankilencen hazaköltözhettek Horányba

Az érintett száz ház közül a védvonalaktól legtávolabb eső negyvenbe térhettek vissza az emberek.

2013.06.11 20:06MTI
Fotó: MTI

Visszaköltözhetett 69 ideiglenesen kitelepített lakó Szigetmonostor horányi részébe kedd délután - közölte a katasztrófavédelem.

Spitz Alexandrának, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint az érintett száz ház közül a védvonalaktól legtávolabb eső negyvenbe térhettek vissza az emberek.

A Szentendrei Rendőrkapitányság a településen húsz rendőrrel továbbra is fenntartja a folyamatos szolgálatot - írták a rendőrség honlapján.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő emlékeztetett, hogy vasárnap délután azért kellett sokaknak elhagyniuk Horányt, mert a Szentendre felé eső oldalról egy magaslaton átbukott a Duna, és a víz utat tört a lakott terület felé.

Az árvízveszély miatt kiköltöztetett 162 lakó közül a legtöbben rokonokhoz, ismerősökhöz, míg 35-en a szigetmonostori Zöld Sziget általános iskolában létesített befogadó helyre költöztek, három idős embert pedig a leányfalui szociális otthonban helyeztek el.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a védelmi bizottság döntése alapján foglalhatták el ismét otthonaikat a Horánygyöngye, a Vadvirág, a Nagyduna sor és a Nefelejcs utca által határolt területen élők.

A Duna jelentős apadása ellenére a szivattyúzást folytatják a környéken. A védvonalakhoz közeli házakba való visszatérésről később döntenek - tette hozzá a szóvivő.

A Szentendrei Rendőrkapitányság húsz rendőrrel továbbra is fenntartja a folyamatos szolgálatot Szigetmonostoron, a rendőrök három helyen működtetnek ellenőrző pontot. A területen az eddigi információk szerint bűncselekmény nem történt - olvasható a police.hu oldalon.

Pest megyében jelenleg 559 rendőr lát el árvízvédelemmel kapcsolatos feladatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.