Árvíz

Nem térhetnek haza a Horányból kitelepítettek

Biztonsági okokból még nem térhet vissza a Szigetmonostorhoz tartozó horányi ingatlanába a vasárnap kiköltöztetett 162 ember - közölte Molnár Zsolt, a település polgármestere.

Nézzen képeket az évszázad áradásáról >>> képgaléria

2013.06.11 10:19MTI
Nézze meg, hogyan áradt a Duna >>>

A kitelepítést azért rendelték el, mert Szentendre felől egy magaspartot átlépett a Duna, utat törve a lakott terület, Horány egyes utcái felé.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) hétfőn rendkívüli közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vízügyi szakértők irányításával a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai - a honvédség légierejének támogatásával és a katasztrófavédelmi erők segítségével - sikeresen elzárták Szigetmonostornál a falu egy részét veszélyeztető vízátömlést, és kiépítették a települést védő nyúlgátat, így minimálisra csökkent a vízzel elöntött terület nagysága.

A helyi operatív törzs hétfő késő délutáni döntése értelmében a kitelepítést az érintettek biztonsága érdekében továbbra is fenntartják - írta a község honlapján megjelent közleményében a független polgármester.

Tájékoztatása szerint igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a befogadóhelyen megfelelő körülményeket biztosítsanak az otthonukat elhagyók számára. A település vezetője arra kért mindenkit, különösen a több mint 24 órája zsákolókat, lapátolókat, rakodókat és szállítókat, hogy nagy figyelmet fordítsanak a pihenésre.

Az elmúlt két napban 1200, illetve 800 ember dolgozott az árvízi védekezésen, amely a jelek szerint sikeresen zárul majd - olvasható a szigetmonostor.hu honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.