Árvíz

A Duna vízszintje már 864 centiméter Százhalombattánál

A Duna vízszintje Százhalombattánál délutánra meghaladta a 2002-ben mért eddigi legmagasabb, 860 centiméteres értéket, a szakemberek 864 centiméteres vízállást jelentettek.

2013.06.08 20:20MTI
Fotó: ma.hu

A polgármesteri hivatal szóvivője, Nyilas Hajnalka szerint a 885-895 centiméteres tetőzést hétfő éjjelre várják.

A város 955-960 centiméter koronájú védműveket épített az elmúlt napokban, a munkálatokban folyamatosan körülbelül 300-an vesznek részt: önkéntesek, helyi cégek, a polgármesteri hivatal munkatársai, rendőrök, katasztrófavédők és tűzoltók. A védvonalakra eddig közel 2 ezer tonna homokot és 90 ezer zsákot szállíttatott az önkormányzat - sorolta a szóvivő.

A városban harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, 11-en 24 órás ügyeleti szolgálatot tartanak fenn a hivatalban. A dunafüredi körgáton szombattól a közterület-felügyelet munkatársai járőröznek, figyelemmel kísérve a gát állagát is.

A védelmi munkálatokat közel félszáz hivatásos rendőr, s ugyanennyi katasztrófavédő segíti fix, illetve mozgó pontokon- magyarázta Nyilas Hajnalka.

A városvezetés felhívást tett közzé, arra kérve a százhalombattaiakat, hogy ha ingatlanjaikon feltörő vizet észlelnek, ezt jelezzék, semmiképpen ne próbálják meg önállóan elhárítani a problémát, például ne szivattyúzzanak - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.