Árvíz-védekezés

Dunaföldváron befejezték a gátmagasítást, lezárták a Duna-partot

Dunaföldváron szombaton délutánra elkészült a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság által előírt magasságú gát, lakóház nincs veszélyben.

2013.06.08 20:45MTI

Közel két kilométer hosszan építettek védművet 22 ezer homokzsákból. 215 ember dolgozott, többségük önkéntes - mondta Horváth Zsolt (független) polgármester.

Az egykori úttörőtábor, a kajak-kenu szakosztály bázisa, a jacht kikötő, a strand- és gyógyfürdő, valamint a szennyvízrendszer védelméről kellett gondoskodni a Tolna megyei településen - sorolta a polgármester. Hozzátette, lakóház nincs a veszélyeztetett területen.

Dunaföldvárnál a vízállás jelenleg 647 centimétert a vízügyi igazgatóság adatai szerint, az előrejelzések szerint a folyó 730 centiméteren tetőzik, az ideiglenes gátat 750-re méretezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.