Árvíz

Révkomáromnál már tetőzött, Párkánynál tovább árad a Duna

Révkomáromnál szombat délután három órakor tetőzött a Duna vízszintje és nem emelkedik tovább, Párkánynál viszont, ahol tovább árad a folyó, megemelték a védőgátakat és éjszakára várják a folyó vízszintjének tetőzését.

2013.06.08 18:26MTI

Révkomáromnál szombat délután három órakor 888 centiméternél megállt a Duna vízszintjének emelkedése és az várhatóan már nem nő tovább. A délután elért maximális vízszint a várakozások szerint alakult, közel fél méterrel haladta meg a 2002-es rekordszintet, és több mint két és félszer volt magasabb, mint általában.

Párkánynál, ahol a fokozódó árvízveszély miatt már szombat reggel lezárták a várost Esztergommal összekötő Mária Valéria hidat, viszont lassan, de folyamatosan tovább áradt a Duna, amelynek tetőzése az esti és az éjszakai órákban várható. A folyó vízszintje a határvárosnál szombat este hat óra körül 805 centiméter volt, ami több mint háromszorosa volt a szokásosnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.