Árvíz

Komáromban és Dunaalmásnál péntekre elkészülnek a védművek

Az árvízvédelmi töltések megerősítését és magasítását Komáromban és Dunaalmásnál pénteken befejezik, a Komárom-Almásfüzitői vasúti védvonal kiépítése szintén péntekre készül el.

2013.06.06 09:59MTI
Szerencsére nem ilyen állapotok uralkodnak (ma.hu, 2013.06.04. Csepel-sziget)

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerint Komáromban a Duna tetőzése szombat éjfél után várható 820-840 centiméter körüli szinten. Ott 2002-ben mérték az eddigi legnagyobb vízállást, 801 centimétert.

Németh József központi védelemvezető közölte, Esztergomban a kiépítettségi szint a teljes védelmi szakaszon kielégítő, a Kenyérmezei-pataknál is elkészült a gátak megerősítése. A folyó Esztergomnál - ahol 2002-ben 771 centimétert mértek - előreláthatólag 790-820 centiméter körül tetőzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.