Rivális diákoknak szánták a mérgezett sütit

Patkányméreggel ölték meg diáktársukat

Rivális diáktársaiknak szánták a mérgezett süteményt, de végül egy 12 éves kisfiú halt bele a patkányméreggel kevert "csemegébe". Esélye sem volt a túlélésre.

2011.06.15 11:29ma.hu / manna.ro

Különleges eljárás keretében vizsgálják annak a két brazíliai diáklánynak az esetét, akik két rivális diáktársukon akartak bosszút állni, végül egy harmadik, mit sem sejtő kisfiú lett az áldozat.

A 13 és 14 éves lányok patkányméreggel kevert süteményt akartak megetetni az ellenfeleikkel, de nem szerették volna, ha lebuknak, ezért megkérték egyik 12 éves diáktársukat, hogy vigye az előkészített dobozt egy megadott helyre. A kisfiú viszont elcsábult a kekszek láttán, és ahelyett, hogy elvitte volna a riválisokhoz, jóízűt falatozott belőle.

Nem sokkal később rosszul lett, de hiába rohantak vele azonnal kórházba, már nem tudták megmenteni. A boncolás utóbb kimutatta, hogy halálát valóban a patkányméreg okozta, a lányok pedig beismerték tettüket.

A kekszekben mindenképp halálos mennyiségű méreg volt, nagy valószínűség szerint ha a rivális diákok kapják meg, akkor kettős gyilkosságért kellene felelniük az elkövetőknek. Azt viszont nem tudni, hogy eredetileg is a gyilkosság volt-e a céljuk, vagy csupán meg akarták leckéztetni a riválisokat egy kisebb rosszulléttel, de elvétették a mennyiséget...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.