Szaratov hűtő, Tisza tévé és Szokol rádió...

Panelmúzeumot csinálna lakásából egy miskolci nő

Régóta gondolkodott az ötleten, most azonban elérkezettnek látja az időt, hogy meg is valósítsa azt - múzeumot alakítana ki otthonából a miskolci Avas lakótelep egyik hölgylakója.

2010.08.13 10:29

Eredeti beépített konyha- és szobabútorok, csempék és járólapok, Szaratov hűtőszekrény, Tisza tévé és Szokol rádió - 40 évesek és még működőképesek. A miskolci Nagy Edit ma is köztük él az Avas lakótelepen, és soha semmit sem újított fel a lakásban. Megfogalmazódott benne az ötlet: múzeumot alakítana ki belőle - adta hírül a Napi Ász.

Edit elárulta, a fia szuper ötletnek tartja a panelmúzeumot. Igaz, sok ezer ilyen lakás van csak Miskolcon is, de ő az első, aki belevágna egy ilyen létrehozásába. Szeretné, ha az önkormányzat ehhez megvenné otthonát, és az országban elsőként üzemeltetné a múzeumot.

A lakás valóban abban az állapotban van, ahogyan annak idején átadták. Edit már felkereste az önkormányzatot, és leírta, a múzeum turisztikai szempontból és az ifjúság nevelése céljából is jó lenne, hiszen lassan több lesz az olyan fiatal, aki egy 60-as, 70-es években készült panelt eredeti formájában sosem látott. Ha az önkormányzatnak nem kell a lakás, keres mást - mondta a Napi Ásznak az asszony.

Ezeket a régiségeket kár lenne elpusztítani, meg kell őrizni az utókor számára - véli Nagy Edit, aki nem akar elköltözni az Avas lakótelepről, mert szeret ott élni, de a környéken egy kisebbet vásárolna.

Ha meg tudna állapodni valakivel lakása eladását illetően, kikötné a szerződésben, hogy a panelmúzeum egyéves bevételét adják az árvízkárosultaknak.

Miskolc alpolgármestere, Fedor Vilmos a Napi Ásznak elmondta: olvasták Nagy Edit levelét, és megfontolandó, érdekes kezdeményezésnek találják a panelmúzeumot. Tanulmányozni fogják, megvalósítható-e az ajánlat.

Miskolci látképek a Kis-Hunyadról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.