Hivatalosan már halott

A halott férfi négy éve küzd az életben maradásért

Egy holttá nyilvánított dél-afrikai férfi négy éve mindent megtesz azért, hogy ismét az élők közé sorolják, és újra útlevelet kaphasson, vagy a nevére írathassa autóját.

2010.07.01 12:11MTI

Claude Pretorius 2006 óta próbálja kijavíttatni azt az adminisztrációs hibát, amelyet csak akkor vett észre, amikor új útlevelet próbált igényelni; a belügyminisztérium nyilvántartásában ugyanis halottként szerepel. 

A johannesburgi férfinek a helyi rendőrségen eskü alatt tett tanúvallomása alapján végül elhitték, hogy valóban nem halt meg, és így új személyazonosító számot igényelhetett. 

Akkor adódtak ismét problémái, amikor tavaly autót vett, és a közlekedési hatóságnál a nevére akarta íratni a járművet.
 
A kérést ugyanis megtagadták tőle, mert az ő nyilvántartásukban még mindig a holtak között szerepelt. Három héttel ezelőtt viszont büntetést kapott, amiért elmulasztotta az autó regisztrálását. 

A férfi értetlenül áll a történtek előtt, jogi segítséget pedig a felesége sem adhat neki, mert az asszonyt hivatalosan özvegynek nyilvánították - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap honlapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.