Panasz nélkül ment orvoshoz a nő

Utazás a kanalam körül : Karcolások nélkül nyelte le az evőeszközt

Különböző dolgok véletlenszerű lenyelése gyakori belgyógyászati vészhelyzet. Az azonban ritka, hogy valaki egy méretes kanalat nyeljen le, hát még az, hogy a lenyelt kanál a gyomron túli bélszakaszokig eljusson.

2009.10.30 11:22medipress.hu

A World Journal of Gastroenterology azonban a múlt héten pont egy ilyen esetről számolt be. Egy 33 éves nő torkán halszálka akadt fenn, amit mintegy 20 óra elteltével a hölgy kezdett megelégelni. Állítása szerint volt tehát célja annak, hogy egy méretes kanalat nyomott le a torkán, amit azonban a szálka eltávolítása helyett véletlenül lenyelt.

A hölgy panaszmentesen ment orvoshoz, nem számolt be hasi fájdalom, láz, hányás, nyelési zavar, hang-változások, köhögés vagy légzési nehézség egyikéről sem. A sürgősséggel elrendelt hasi röntgenvizsgálat szerint a gyomron már túljutott az evőeszköz, amikor annak kivételét megkísérelték gyomortükör segítségével.

Mivel nem jártak sikerrel, műtétre került sor, melynek során sikeresen eltávolították a 15 cm hosszú kanalat, mely már javában a vékonybélben tartott. Az elégedett páciens 7 nappal a műtét után hagyhatta el a kórházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.