Az énekesnőnek elállítódott a biológiai órája!

Csepregi Éva alvászavarokkal küzd!

Csepregi Éva pár hónapja szokatlan tüneteket vett észre magán. Gyakran éjszakázik a fellépések miatt, emiatt elég rendszertelenül alszik. A biológiai órája teljesen felborult az utóbbi időben, és gyakran érezte magát fáradtnak napközben is.

2009.06.18 07:10rtlbulvar.hu

" Napközben sokkal fáradékonyabb, álmosabb voltam, mint korábban. Sokszor két fellépés között az autóban tört rám a fáradtság. Ilyenkor ha megálltam szundítani, utána sem lett jobb a helyzet. Amikor viszont a színpadon voltam, teljesen formába tudtam lendülni, hiszen a közönség számomra az igazi adrenalin, ez éltet "– nyilatkozta Csepregi Éva az RTL Bulvárnak.

Az énekesnő úgy érzi, van összefüggés alvászavara és a szakmájából adódó időbeosztás között. Országszerte koncertezik, és egy-egy fellépés helyszíne akár több száz kilométer távolságra is lehet egymástól.

Az utazás nagyon fárasztó, főként, ha Évának reggel korán kell kelnie, hogy odaérjen egy vidéki helyszínre.

" Minidig is igyekeztem egyensúlyt tartani a munka és a család között, mindig szem előtt tartottam az egészséges életmódot. Törekszem a rendszerességre és a mértékletességre. Tisztában vagyok vele, hogy komolyabb probléma esetén érdemes orvoshoz fordulni, aki pontosan meg tudja állapítani, mi áll a tüneteim hátterében. Alvászavaraimmal is egy ismerős háziorvoshoz fordultam. Ő megnyugtatott, hogy teljesen természetes jelenségről van szó: a belső biológiai órám felborult, ám ma már ezt nagyon könnyen helyre lehet állítani, a hagyományos altatók mellékhatásai (kábaság, tompaság) nélkül."

Fotó: rtlbulvar.hu

Éva csak egyike azoknak a magyaroknak, akik alvászavarral küszködnek. A rossz alvás manapság a 10 leggyakoribb orvosi panasz egyike, ennek ellenére a betegek csupán 12 százaléka fordul orvoshoz.

A rosszul alvók civil kezdeményezést indítottak a jó alvásért, munkájukban pedig Csepregi Éva is partner. A Pihent Agyúak Társasága (PAT) szemléletváltást sürget az alvással kapcsolatos gondolkodásban.

Céljuk, hogy a tartós kialvatlanságtól szenvedők forduljanak orvoshoz, mielőtt problémájuknak súlyosabb következményei lesznek. Különösen veszélyeztetett az 55 év feletti korosztály, ahol gyakori a belső óra elállítódása, amely azonban ma már helyreállítható.

Csepregi Éva meztelenül?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.