"Ideje szembenézni a veszélyekkel"

Képek - Debreczeni Zita: Itt nincs pazarlás!

Debreczeni Zita szerint nem kell messzire menni, hogy megakadályozzuk a pazarlást - A modell, műsorvezető és fotós szerint elég, ha a saját magunkra fordított energiákon spórolunk.

Képekben a gyönyörű Debreczeni Zita! képgaléria

2009.04.17 09:25ma.hu

Nézz szembe a tényekkel! - Ezzel a felhívással indítja útjára a Bayer és a UNEP a Magyarországon idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázatot.

A Fotópályázat nem titkolt célja felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ideje szembenézni a klímaváltozás veszélyeivel!

A tavalyi Klímanagykövetekhez idén újabbak csatlakoznak, Debreczeni Zita, Kolovratnik Krisztián és Dr. Juhász Árpád személyében.

Mindhárman elhivatott fotósok, így azon túl, hogy nyilatkozataikban folyamatosan kiemelik a klímavédelem fontosságát, a pályázókhoz, hasonlóan idén ők is fotóznak a témában, és saját alkotásaikkal mondják el véleményüket a témában.


Fotó: Debreczeni Zita

Dr. Juhász Árpád - geológus, felfedező, fotós: „Különösen fájó az olyan, a vihar által kidöntött, gyökereikkel az égnek meredő fák látványa, amelyeket korábban, erdei sétáim során, még erejük teljében láttam.”

Kolovratnik Krisztián - színész, fotóművész, zeneszerző: „Kevés olyan embert ismerek, aki nem szeret a Gellért-hegyről a szabad ég irányába tekinteni vagy a Dunát figyelni. Pedig Budapest fölött az ég egyre szürkébb és a folyó is egyre keskenyebb…”

Debreczeni Zita – modell, műsorvezető, fotós: „Nem kell messzire menni, hogy megakadályozzuk a pazarlást. Elég ha a saját magunkra fordított energiákon spórolunk.”

Idén is két kategóriában lehet pályázni: a Klímakörkép kategóriába várják azon alkotásokat, melyek az ember pozitív vagy negatív hatását mutatják be az éghajlatra és a környezetre, A természet szépsége kategóriába pedig azon pályamunkákat, melyek a még érintetlen, környezetkárosító hatásoktól mentes természet szépségét ábrázolják.

A pályázatok beadási határideje: március 15-május 15. A professzionális (valamilyen hivatalos fotográfus szervezethez tartozó), amatőr és a junior (18 év alatti) pályázók alkotásai külön kerülnek elbírálásra.

További információk: március 1-től a www.nezzszembeatenyekkel.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.