"Sosem pocsékolok"

Debreczeni Zita szembenéz a tényekkel

Bár mostanában főleg magánéletétől volt hangos a sajtó, Debreczeni Zita is szívesen foglalkozik hasznos dolgokkal, ilyen például a klímavédelem.

2009.04.14 06:45rtlbulvar.hu - Fotó: debreczenizita.hu

Debreczeni Zita magánéletétől napok óta hangos a sajtó, általában így van ez, ha egy sztár szerelmes lesz vagy szakít. Ilyenkor háttérbe szorul minden más, ami az illetővel kapcsolatos.

Pedig a szívügyeken kívül még más is kitölti celebjeink életét: dolgoznak és gyakran adják nevüket egy-egy jó ügyhöz. Zita is szívesen foglalkozik hasznos dolgokkal, ilyen például a klímavédelem.

A modell-műsorvezető idén "klímanagykövet" lett, erről mesélt az RTL Bulvárnak.

- Minden évben keresnek olyan ismert embereket, akik imádnak fotózni. Idén Kolovratnik Krisztiánra és rám esett a választás. Indul egy fotópályázat, "Nézz szembe a tényekkel!" elnevezéssel, amelynek mi készítettük a felhívó képeit. A téma természetesen a klímavédelem. Az én fotómon egy lány látható, aki éppen a haját szárítja, miközben mellette teljesen feleslegesen folyik a víz – mondta Zita.

A Debreczeni családban mindig is természetes volt, hogy odafigyelnek a környezetre.

- Az, hogy a klímavédelemhez adom a nevem, nem jelent gondot, mert egyébként sem pazarlok: soha nem folyatom a csapot, jobban szeretek zuhanyozni, mint teleengedett kádban ücsörögni, a telefontöltőt nem felejtem bedugva és nem ég nálam feleslegesen a villany.

"Ezeket még kiskoromban belém nevelte az édesapám, mindig kiabált például, ha mondjuk túl sokat folyattam a vizet mosogatás közben" - mondja Zita, aki mások figyelmét is igyekszik felhívni arra, hogy a környezetvédelem mennyire fontos. És bízik benne, hogy ezt egyre többen felismerik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.