Állati

Nem tétovázott a pók, behálózta a kígyót is - videó

Íme, a félelmetes ausztrál vöröshátú pók, amely a méreténél több mint 50-szer nagyobb kígyókat képes csapdába ejteni és megenni!

2024.02.11 07:26ma.hu

A vöröshátú pókot nem véletlen nevezik ausztrál fekete özvegynek. Egyike azon kevés pókfajoknak, amelyek súlyosan károsak az emberre nézve, és az épített környezet élőhelyei iránti kedveltsége miatt számos súlyos pókharapásért felelős Ausztráliában. Idegmérge a latrodektizmus szindrómáját okozza emberekben; ez a harapás helye körüli fájdalommal kezdődik, amely általában súlyossá válik, és felfelé halad a megharapott végtagig. 1956 óta kapható ellenméreg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.