Állatvédelem

Elvesztette fél állkapcsát egy aligátor, most új otthonra talált - videó

Sérült aligátor került Gatorlandbe.

2023.09.18 14:36ma.hu

Hetekig tartó keresés után sikerült befogni egy fél állkapcsát nélkülöző aligátort. A hüllő mostantól Gatorland lakója, ahol ellenőrzött körülmények között fogják kezelni és ápolni. A Gatorland szakértői úgy vélik, hogy mivel az állkapcsa már ennyire begyógyult, lehetséges, hogy már hónapok óta így élt a vadonban. Az egyik elmélet, amely az aligátor sérülését magyarázza, az, hogy azt egy hajó motorpropellere okozhatta.

Az aligátor most már biztonságban van, és az orlandói Gatorlandben rehabilitálják.

"Ez az állat sokat szenvedett" - mondta Savannah Boan krokodilvadász. A nőstény aligátor négy-öt évesnek tűnik, és egy ideig speciális étrenden és más állatoktól távol tartják.

Végül a parkban a többi aligátorral együtt fogják tartani.

Mivel a sérülése már begyógyult, Gatorland úgy véli, hogy legalább hat hónapig élt így a vadonban, és olyan dolgokat evett, mint a csigák és békák.

A szakértők szerint ez az egyik oka annak, hogy a faj ilyen sokáig fennmaradt.
Gatorland krokodilvadász keresi a szerelmet

"Az aligátorok és a krokodilok csodálatos túlélők" - mondta Boan. "Szinte mindent túlélnek."

Bár sokan aggódtak az aligátor egészségéért, Gatorland úgy véli, hogy ott jól fog boldogulni.

"Egy kicsit sovány, de úgy tűnik, hogy elég egészséges és élénk, és meggyógyítjuk, megnézzük az állatorvosunkkal, és nagyszerűen lesz" - mondta Boan.

Gatorland még mindig próbál nevet választani a különleges külsejű aligátornak.

A park arra kéri az embereket, hogy a közösségi médiában tegyenek javaslatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.