A csinos énekesnő időutazást álmodott meg

Erdőhegyi Brigi: "Hálás vagyok a torokszorító pillanatokért"

Az énekesnőnek szerencséje volt minap, hiszen egy lecsúszott zipzár miatt majdnem nagyon kellemetlen helyzetbe került.

2009.02.22 12:045perc.hu

Erdőhegyi Brigitta régi álma vált valóra azzal, hogy egy saját show műsort alkothatott. Bár már hét éve a belvárosi Cotton Club elsőszámú énekesnője, most egy olyan revü-estet készített a '20-as, '30-as évek jegyében, amire már régóta készült. Az énekesnő táncos múlttal is rendelkezik, így most minden szempontból kiteljesedhet a színpadon.

Volt egy régi nagy szerelmem


"Hét éve énekelek a Cotton Clubban, de mindig is volt egy régi nagy szerelmem, ez pedig egy revü show, amit sikerült elkészíteni. Nem a fellépés az újdonság számomra, hanem az, hogy milyen formában történik mindez. Több hónapos munka áll az egész műsor mögött, táncosokat gyűjtöttem, s végre valóra vált a régi álmom" - mesélte boldogan Erdőhegyi Brigitta, aki Cseh Szakál Tiborral, a Szombat esti lázból ismert táncossal is előad egy közös produkciót.

A műsor igazán pörgős, végig feszített a tempó, így nem kis kihívást jelent, hogy az 1 órás műsor folyamán 8-szor váltok ruhát. Korabeli kosztümöket viselek, és néha segítség kell ahhoz, hogy kb. 2 perc alatt egy teljes toalettet tudjak cserélni kesztyűtől a fejdíszig, hiszen minden számhoz más-más vizuális kép tartozik a show folyamán és ez persze igaz a táncosokra. A gyors jelmezcserénél egy beakadt cipzár „végzetes” lehet. Ebből már akadtak vicces helyzetek: kellemetlenebb mikor tánc közben kell jeleznem Cseh Szakál Tibinek, hogy kinyílt a cipzáram és lehetőleg úgy pörgessen, hogy a szám végére is rajtam maradjon a ruha.” – tette hozzá nevetve a szépség.

Időutazást álmodott meg

Mondhatom az adrenalin szintem az egekben volt. Tanulságként szolgál, hogy egy másodpercnyi dekoncentráció sem megengedett, és éppen ettől olyan őrjítően izgalmas az egész, ami ilyenkor a színfalak mögött játszódik, viszont fontos a lendület, és hogy a közönség folyamatosan kényeztetve érezze magát, nem csak a fülén keresztül de vizuálisan is. Azt hiszem ez ennek a műfajnak az egyik lényege és ezt szolgálja a látványos korabeli ruhák hada, ami minden esetben szinkronban kell, hogy legyen az épp színpadon lévő zenei világgal, ami persze egy-két forró latin dalon kívül a 30-as évek Amerikáját idézi.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.