Döntés

Szevasz, szelfibot!

Kitiltotta épületeiből a szelfikészítéshez használt kézi állványokat, vagyis a szelfibotokat a washingtoni Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeum- és kutatóintézet-együttese.

2015.03.04 17:44MTI
Fotó: Facebook

A szelfik továbbra is kívánatosak, de a szelfibotok kint maradnak - szól a döntés.

"Továbbra is arra buzdítjuk a múzeumlátogatókat, hogy készítsenek szelfiket és osszák meg az élményeiket másokkal, ám tegyék mindezt úgy, hogy a táskáikban hagyják a szelfibotjaikat" - kötötte ki közleményében az intézet.

Az Egyesült Államok más intézményeiben is bevezettek már hasonló korlátozást, egyebek közt a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban. A Smithsonian házirendjében évek óta ez az első változtatás. Az intézet szóvivője, John Gibbons szerint nem egyetlen incidens miatt döntöttek a korlátozás mellett, sokkal inkább a megelőzés volt a céljuk.

A 19 múzeumot és galériát, a Smithsonian Nemzeti Állatkertet és kilenc kutatóintézetet magába foglaló Smithsonian épületeiben már korábban betiltották a különféle fényképező- és kameraállványok használatát meg a nagyméretű hátizsákok viselését. Az intézet helyszíneit, amelyek javarészt ingyen látogathatók, több mint 28 millióan keresték fel tavaly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.