Az oroszok szerint igen...

Fejtetűveszély miatt kellene abbahagyni a közös szelfizést?

A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok - közölte a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

2014.10.27 19:56MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyniuk az orosz gyerekeknek a közös szelfizést - véli az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok - tudósított a BBC hírportálja a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság állásfoglalásáról.

Ha ilyen közel kerülnek egymáshoz a szelfi készítői, akkor az élősködők könnyen átugranak az egyik szelfiző hajáról a másikéra - figyelmeztetett az orosz hivatal. Hozzátették: ha tetűfertőzést találnak egy iskolás hajában, azt nem engedik közösségbe, amíg a feje nem válik tetűmentessé.

A Roszpotrebnadzor korábbi állásfoglalásai vitathatónak bizonyultak. Volt vezetője, Gennagyij Onyiscsenko egyszer azt tanácsolta, öljék meg a hollókat, mert azok tollas farkasok, amelyek madárinfluenzát terjesztenek.

A hivatal tetűjavaslatát az orosz közösségi média felhasználói kigúnyolták: "Arra utalnak, hogy a legtöbb orosz gyerek tetves?" - kérdezte valaki. Egy másik felhasználó azt írta: "Csodálatos! Onyiscsenko gondolatai még mindig virágoznak - minél bolondabb ok, annál inkább!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.