Valóságos invázió van Kijevben

Fejtetűk rohanták meg az ukrán gyerekeket!

Megduplázódott idén a fejtetűvel fertőzött tanulók száma az ukrán főváros iskoláiban - A kijevi közegészségügyi hatóságok adatai szerint míg 2007-ben 500 fejtetűfertőzéses esetet jegyeztek fel a fővárosi iskolások körében, addig az idei év első három hónapja során már ezret.

2008.04.23 16:15MTI

Megduplázódott idén a fejtetűvel fertőzött tanulók száma az ukrán főváros iskoláiban. A kijevi közegészségügyi hatóságok adatai szerint míg 2007-ben 500 fejtetűfertőzéses esetet jegyeztek fel a fővárosi iskolások körében, addig az idei év első három hónapja során már ezret.

Az élősködők leginkább a 9 és 16 év közötti tanulók hajzatában fordulnak elő, ebből a korcsoportból kerül ki a fertőzöttek 70 százaléka - közölte szerdai számában a Gazeta Po-Ukrajinszki kijevi napilap.

Az újság által megkérdezett parazitológus szakember szerint a tetvesség azért terjed gyorsan az iskolákban, mert a gyerekek sokat vannak együtt, próbálgatják egymás sapkáját, közösen használják a fésűt.

Mint mondta, a múlt évben a harkivi és vinnicai iskolásoknál találtak leggyakrabban fejtetűt, idén pedig Kijev a legfertőzöttebb. A városban tavaly júniusban kezdett terjedni a tetvesség a gyerekek között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.