Magát buktatta le a gyanúsított

Szelfizett a körözött férfi, így talált rá a rendőrség

Eleinte nem sok fogódzót hagyott a körözött férfi a rendőrségnek, hogy merrefelé kell őt keresni, de nem sokáig hagyta őket homályban: szelfikkel segítette a nyomozókat a munkájukban.

2015.02.11 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages (Képünk illusztráció!)

"Szeretjük, ha a hülye bűnözők segítik a nyomozást" - kezdte James Mann, a pennsylvaniai Ambridge rendőrfőkapitánya, amikor sajtótájékoztatón számolt be egy gyanúsított letartóztatásáról. A 22 éves Donald Harrison a Pittsburghtől 20 mérföldnyire északnyugatra található városban élt, és azzal vádolták, hogy megtámadott egy nőt, majd egy heves vitát követően nem engedte meg neki, hogy elhagyja a lakását. Az eset január 24-én történt, és amikor a férfi végre elment, a nő azonnal felhívta a rendőrséget.

Bár semmi fogódzót nem találtak, ami alapján elindulhattak volna a gyanúsított nyomába, nem sokkal később ő maga kezdte elszórni az információmorzsákat. Először egy egyszerű posztot találtak a Facebookon, amiben azt írta, hogy "itt az ideje elhagyni Pennsylvaniát". A férfiról tudták, hogy eredetileg a dél-karolinai Spartansburgból származik, így jó esély volt rá, hogy ott fog felbukkanni.

Persze ehhez is kellett némi idő, míg végül múlt vasárnap a megtámadott nő felhívta a rendőröket és jelezte, hogy egy újabb Facebook-üzenet jelent meg a férfi oldalán, melyben egy szelfit tett közzé, alatta pedig egy üzenetet, miszerint úton van Spartansburgban, és kérte az ismerőseit, hogy imádkozzanak érte.

A képen úgy tűnt, hogy Harrison egy buszon vagy egy repülőn ül, onnan kezdve pedig már csak néhány telefonhívásra volt szüksége a rendőröknek, amelyekből kiderült, hogy alig negyed órával korábban látták felszállni a Pittsburghből Spartansburgba tartó buszjáratra a gyanúsítottat. A buszpályaudvar diszpécsere utasította a járat vezetőjét, hogy tartsa zárva az ajtót, míg a rendőrség odaér, "a többi már történelem" - mesélte a rendőrfőnök. "Láttunk már pár dolgot a világ leghülyébb bűnözőitől, de az ő tette minden bizonnyal megfelel egy újabb epizódnak ebben a valóságshow-ban" - jegyezte meg.

A letartóztatott férfi ellen többek közt súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást, állítólag 12 órán keresztül bántalmazta folyamatosan a fogva tartott nőt, több csigolyáját is eltörve. A rendőrség vezetője szerint a hozzá hasonló buta bűnözők gyakorta vicces dolgokat művelnek, ezúttal azonban nem sok oka volt nevetni az áldozatnak. Az ő állapotáról nem szólnak a helyi sajtóbeszámolók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.