Nem volt annyira halott, mint hitték

Temetni készültek a férfit, de ő még mindig fickándozott a hullazsákban

Az orvosok szerint halott volt, de a súlyos bteg férfi másképp gondolta, ezért még a hullazsákban sem volt hajlandó nyugodtan feküdni, sőt, egyfolytában izgett-mozgott, mikor a testvére érte ment.

2014.08.27 17:29ma.hu

Vizsgálatot indítottak a Brazília észak-keleti részén található salvadori Menandro de Farias Kórházban, miután tévesen nyilvánítottak halottnak egy súlyosan beteg, többszörös szervi elégtelenséggel küzdő férfit, és csak a hullaházban derült ki, hogy halott létére kifejezetten élénken ficánkol. Az 54 éves Valdelucio Goncalves előrehaladott gyomorrák miatt került a kórházba, ahol váratlanul légzési nehézségei támadtak, valamint több szerve is elégtelenül működött, az orvosok pedig egy roham után úgy ítélték meg, hogy a férfi meghalt.

Értesítették a testvérét, közben pedig a "halottat" egy hullazsákba tették és abban vitték le a kórház hullaházába. Pár órával később a férfi testvére, Walterio megérkezett a helyszínre, magával hozva az elhunytnak hitt férfi ruháit, amiben eltemették volna, de ahogy belépett a halottasházba és odakísérték őt a testvére holttestéhez, Walteriónak feltűnt, hogy a zsákban heverő test egy hullától szokatlan módon mocorog, aztán ahogy belenézett a zsákba, azt hitte, megőrült. "Kiabáltam az orvosi csapatnak és a nővérnek, akik látták, hogy mi történik. Megvizsgálták a testvérem és megerősítették, hogy valóban még mindig él" - mesélte a férfi.

A család kérésére a beteg azóta átkerült egy másik kórházba, és mivel a légcsőmetszés miatt nem tud beszélni, írásban jegyezte meg, hogy Szent Irma Dulce hozta őt vissza az életbe, akinek Brazília-szerte számos csodatételt tulajdonítanak. "Én, Valdelucio fél lábbal már a halálban voltam, de a hitem olyan erős volt, hogy meggyógyultam. Irma Dulce csodát tett."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.