Nem tudta elég gyorsan nyelni a papírt

Megpróbálta megenni a bizonyítékot a hitelkártya-csaló

Elkapta a rendőrség az egyik angliai szálloda recepciósát, aki a vendégek hitelkártyáinak adatait adta ki egy bűnbandának, de a bizonyítékot megpróbálta megenni. Nem sikerült neki.

2014.02.10 08:43ma.hu

Eladta egy bűnbandának a szállodai vendégek banki adatait a recepción dolgozó egyik alkalmazott, és amikor a rendőrök le akarták tartóztatni, ő megpróbálta megenni az ellene szóló bizonyítékokat. A manchesteri Ibis Hotel recepciósa, Alain Tchokote éjszakai műszakban dolgozott, és mint kiderült, egy ismerősének szállította a hotelben megszálló vendégek bankkártyás adatait. A 28 éves férfi épp hazafelé vette az útját, amikor a rendőrséget értesítették a csalásról, Tchokote-ot a vonatra várva tartóztatták le, ekkor kezdte el rágcsálni a darab papírt, amin a vendégek által megadott banki információk voltak felírva.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az egyik tiszt azonban közbelépett, így sikerült a férfi szájából kiráncigálni a félig megrágott bizonyítékot. A vád szerint Tchokote akár 15 ügyfél adatait is kiszolgáltathatta a csalóknak, bár egyelőre csak hat áldozatot sikerült azonosítani, a káruk összesen 1700 fontra (631 ezer forint) rúg. A most lefolytatott bírósági per során a férfi azt vallotta, hogy először visszautasította a bűnbanda "felajánlását", ám amikor anyagi gondjai keletkeztek, mégis elfogadta azt. A bíróság 12 hónap börtönre ítélte, de két évre felfüggesztette a végrehajtást, emellett 150 órányi közmunkát kell végeznie.

A büntetési tételek között nemcsak a csalás szerepelt, hanem az is súlyosbította az ügyét, hogy megpróbálta megenni a bizonyítékot - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.