"Jó hasznát venném a vesédnek"

Végtelenül megható történet: megmentette haldokló feleségét a szervkéregető

A kétségbeesés néha egészen radikális lépésekre sarkallhatja az embert. Ez a történet akár happy enddel érhet véget! Képekkel!

2013.09.14 12:33ma.hu

Larry Swilling és felesége, Jimmie Sue idén már 58 éve élnek boldog házasságban. A szívük több mint fél évszázada egymásért dobog, nem is volt ezzel baj soha. Amivel viszont volt, az a vese. Jimmie Sue ugyanis egy vesével született és ez a szerv néhány éve elkezdett leállni. Az asszonynak sürgős átültetésre van szüksége, viszont a várólista nagyjából 2-3 év, ráadásul akkor is csak egy halott ember veséjét kaphatja meg. Márpedig a túlélési esély sokkal nagyobb, ha egy élő páciens szervét transzplantálják.

Sajnos sem a férj, sem a családtagok nem megfelelő donorok, és Larry képtelen volt csendes várakozással nézni felesége haldoklását. "Nem érdekel, mit gondolnak az emberek. Találok neked egy vesét" - mondta tavaly februárban imádott feleségének. Az akadályt nem ismerő férjet az sem zavarta, hogy az emberek többsége még aprót sem ad szívesen a kéregetőknek, nemhogy egy egészséges belső szervet.

Márpedig Larry gyakorlatilag ezt csinálta. Vadidegenektől kért segítséget felesége megmentéséhez. Szülővárosa, Anderson és a környező települések utcáit járta nyakában egy táblával: "a feleségemnek vesére van szüksége". A környéken sétálók már meg sem lepődtek, ha annyit mondott nekik: "igazán jó hasznát venném a vesédnek."

Talán meglepő, de egy nap csörgött is a telefon, és a hívó fél annyit mondott: "Két vesém van, de csak egyre van szükségem. Szívesen odaadom a másikat". Sajnos a tesztek után kiderült, hogy a jószívű telefonáló nem megfelelő donor. Sőt, az a több száz embere sem, akik vagy látták a feliratot vagy hallottak róla, és jelentkeztek. Ugyanis a telefon állandóan csörgött, mert mindenki szerette volna megmenteni Jimmie Sue életét. Larry nem volt meglepődve a dolgon, szerinte az emberek jó szándékúak és segítőkészek. Úgy tűnik, igaza van.

A haldokló asszonyt nagyon meghatotta a sok ember kedvessége és úgy gondolja, ha sikerül vesét találni az jó, de ha másnak sikerül, az sem baj. Ez azonban nem volt elég az eltökélt férjnek. Minden nap kiment az utcára és kereste a megfelelő donort. Vadidegen emberek segítőkészségére bízta magát, és arra várt, hátha eljön a nap, mikor sikerrel jár majd.

A történet úgy tűnik, hogy happy enddel végződik, ugyanis sikerült megfelelő donort találni a beteg asszonynak. A család végtelenül boldog, hiszen így tovább élhet legféltettebb kincsük, a szerettük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.