Árverés

Legendás Mercedes hétmilliárd forintért - VIDEÓ

Autóárverések esetében rekordot jelentő 19,6 millió fontért (6,7 milliárd forint) cserélt gazdát pénteken egy ritka, legendás Mercedes versenyautó Nagy-Britanniában.

2013.07.13 13:25MTI

Az 1954-es Mercedes-Benz W196 versenyautó, amellyel az ötszörös Formula-1 világbajnok Juan Manuel Fangio két nagydíjat is nyert, lett egyben a valaha eladott legdrágább Mercedes-Benz autó - közölte az árverést lebonyolító Bonhams aukciósház. A legendás autót egy neve elhallgatását kérő licitáló szerezte meg.

"Történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi" - hangsúlyozta James Knight, a Bonhams gépkocsi-aukciókat felügyelő munkatársa, aki a licitnek otthont adó dél-angliai Goodwood Festival of Speed elnevezésű rendezvényről adott interjút a Reuters hírügynökségnek.

A korábbi csúcstartó egy 1957-es Ferrari 250 Testa Rossa volt, amely 16,39 millió dollárért (3,6 milliárd forint) talált új gazdára egy 2011-es liciten.

Fangio 1954-es svájci nagydíjgyőzelme után a Mercedes-Benz W196 a Daimler-Benz Museumba került.

A pénteki liciten John Lennon első autója - egy 1965-os Ferrari GT sportkocsi - is új gazdára talált 359 ezer fontért (121,2 millió forint). A néhai zenész azután vette a kék Ferrarit, hogy 1965-ben megszerezte a jogosítványt, ám három év múlva már meg is vált az autótól. A szakértők előzetesen 220 ezer fontra becsülték a négykerekű maximális leütési árát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.