Nem jó a szabályt megszegni, ha szeretőnk van

Ha beköti az övét, nem bukik le a csalfa férj

Kínos helyzetbe került egy hűtlen férj, amikor egy egyszerűnek tűnő szabálysértésből családi botrány jelei kezdtek kibontakozni. Az esetről ráadásul videófelvétel is készült.

2013.07.12 09:07ma.hu

Nem alakult jól a napja egy kínai férfinak a múlt héten, amikor egyik baj érte a másikat: nem elég, hogy megbírságolta őt egy rendőr, de még a feleségével is egy fölöttébb kínos beszélgetés várt rá. Az egész eset egy banális közlekedési szabálysértéssel indult, amikor a járőröző rendőrök észrevették, hogy a férfi és utasa - egy ifjú hölgy - biztonsági öv nélkül halad a forgalmas úton. Azonnal leállították az autót, majd felelősségre vonták a férfit, miért nincs bekötve az öve.

A férfi ráadásul kis híján meg is úszta az egészet, az oldaltáskáját ugyanis még vezetés közben sem vette le magáról, így ha a másik vállán veti át a szíjat, a rendőröknek talán fel sem tűnik a csalás. A férfi azonban ennyire nem volt figyelmes, így amint megállt és kiszállt a kocsiból, máris kérdések kezdtek záporozni rá. Először is nyilván azzal kellett elszámolnia, hogy miért nem kötötte be az övét, mire zavartan azzal próbált védekezni, hogy általában be szokta, csak most nem. Ennek erősen ellentmondott az a tény, hogy az öv valójában be volt csatolva, de a férfi háta mögött: így nem sípolt végig a figyelmeztető jelzés az autóban.

Kevéssel később a rendőr az utast is elkezdte faggatni, aki viszont azzal magyarázta a mulasztást, hogy a régi autójában sosem kellett biztonsági övet használnia, ezért most se tűnt fel neki a hiányosság. Az igazi baj azonban akkor kezdődött, amikor a rendőr elkérte a sofőr iratait. Némi keresgélés után a férfi megszégyenülten ismerte be, hogy nincs nála semmi, állítólag mert épp aznap reggel cserélt táskát és a másikban maradt minden papírja. Ezt már a rendőr sem bírta röhögés nélkül, de azért láthatóan igyekezett megőrizni a tekintélyét az egyre nagyobb kalamajkában lévő férfival szemben.

Utóbbi eközben felhívta a feleségét és megkérte, vigye el neki a papírokat, csak negyed órát kellett rá várni, így sok idő nem maradt: a női utast villámgyorsan elküldte a férfi, azzal az ígérettel, hogy majd később felhívja. Percekkel később kiderült, hogy a közlekedési szabályok nem tartoznak a család erősségei közé: a feleség megérkezett, de a kétszer három sávos úton még véletlenül sem az alig 10 méterrel odébb lévő zebrán kelt át - mindezt a rendőr szeme láttára.

Ő megúszta egy egyszerű figyelmeztetéssel, a férjre viszont további megpróbáltatások vártak. A rendőr faggatózása kismiska volt ahhoz képest, amit az asszonytól kapott a férfi: mint az az első másodpercekben kiderült, ő korábban azzal indult el otthonról, hogy egy üzleti megbeszélés miatt távol lesz és csak késő este ér haza, ehhez képest a nap közepén negyed órányira volt a lakásától, a feleség tudni akarta, hogyan érhetett vissza ilyen gyorsan.

Házasságuk viszont nem állhatott már azelőtt sem stabil alapokon, mert amikor a rendőr elkezdte sorolni, hogy nemcsak a be nem kötött övért, de az utas mulasztásáért is bírságot kell fizetni, az asszony első kérdése az volt: ki volt az az utas, és férfi volt vagy nő? A férj rávágta, hogy férfi, de hozzátette, ezt nem itt és nem most kellene megbeszélni, majd a rendőrrel próbált egyezkedni, hogy a videót ne tegye közzé.

Az azonban mégis felkerült a világhálóra, a kérdés már csak az, hogy ez a kenyértörés előtt vagy után történt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.