Állandó panaszai miatt ment orvoshoz

Ceruza volt a fejében, de évekig nem is tudta

Noha évek óta különböző panaszokkal fordult orvoshoz, egészen mostanáig senkinek nem sikerült kiderítenie, hogy a 24 éves fiatal férfi problémáit a fejében lévő ceruza okozza.

2013.05.29 07:29ma.hu / MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Évek óta egy ceruzával a fejében élt egy 24 éves afgán fiatalember, miközben fogalma sem volt róla, hogy a jobb szemére tapasztalt látáscsökkenést, az állandó fejfájást és szűnni nem akaró náthát egy a koponyájába fúródott ceruza okozza. Az eredménytelen orvosi vizsgálatok után végül a német Aachen egyetemi klinikájára került, ekkor már a kettőslátás is megkeserítette mindennapjait.

Miután az alapvető vizsgálatok nem hoztak eredményt, a fiatalembert CT-vel (komputertomográf) is megvizsgálták és ekkor fedezték fel, hogy "valami" van a fejében: a képek egy 10 centi hosszú árnyékot mutattak. Az, hogy ez egészen pontosan micsoda, csak a műtét közben derült ki, bár maguk az orvosok is meglepődtek, amikor kihúzták a ceruzát. Az idegen test egyik vége a garatig ért, a másik pedig a szemüregbe ékelődött, átfúrva az arcüreget. Az esetről a férfi kezelőorvosa számolt be kedden a német arc-, állcsont- és szájsebészeti társaság (DGMKG) esseni konferenciáján.

Persze megkérdezték a pácienst is, miért nem mondta korábban, hogy valamikor egy ceruza fúródott a fejébe, de még neki is hosszasan kellett gondolkoznia, mire rájött az egyetlen lehetséges magyarázatra. Mint kiderült, még iskolás korában egyszer elesett és utána nagyon erősen vérzett az orra. Valószínűleg akkor hatolhatott be az orrán keresztül a ceruza az arcüregébe - idézte az orvost az MTI.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.