Hamis apácák próbáltak drogot csempészni

Benéztek az apácák szoknyája alá - és kokaint találtak

Hiába a fityula, a vámtisztviselőket nem lehet olyan könnyen átejteni, különösen, ha az egyébként békés nővérek feltűnően idegesen viselkednek a határon a vizsgálat közben.

2013.05.07 12:43ma.hu

Kolumbiából indultak és a Karib-szigeteki San Andres repülőterén szálltak le az apácák, ám útjuk ott véget is ért, legalábbis szabad emberként mindenképp: mostantól hosszú évekig kell eltűrniük a rendőrökből és a fegyőrökből álló kíséretet. Persze nem voltak igazi apácák, de nem emiatt kapták őket el a repülőtér éber vámosai, hanem mert feltűnt nekik, hogy a szokásos ellenőrzés során a három, apácaruhába öltözött nő feltűnően ideges, és a ruhák sem egészen úgy álltak rajtuk, ahogyan kellett volna.

Ezért aztán felhajtották a szoknyáikat - és a gyanújuk beigazolódott, amikor a nők lábához erősítve több mint két-két kiló kokaint találtak. Most aztán mindhármuknak lesz ideje igazán imádkozni, a kábítószer-csempészet miatt ugyanis hosszú évekig maradhatnak a rácsok mögött.

A Nicaragua mentén fekvő San Andres kedvelt tranzitállomás a drogfutárok számára - jegyezte meg az esetről hírt adó Daily Mirror című lap -, ezért a vámőrök itt fokozottan éberen ellenőriznek minden utast.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.