Nyilvántartási hibára hivatkoznak a temetőben

Rátemették a halottat a régi elhunytra

Még fel sem ocsúdott a temetés miatti fájdalmában a család, amikor megdöbbentő telefonhívást kaptak a sírkertből: az elhunyt nagypapát ki kell ásni és újra eltemetni... - valahová máshová.

2013.04.23 11:09ma.hu

Exhumálni kellett és aztán újratemetni az angliai Nottingham-beli West Bridgfordban élt, de magyar születésű Reiter Károlyt, miután a temető személyzete egy nappal a végső búcsú után rájött, hogy tévedésből egy már más által "elfoglalt" sírba temették az elhunytat. A férfit 76 évesen egy szívroham következtében érte a halál, családja pedig annak rendje-módja szerint el is temettette és azt gondolták, hogy egy kis időre igazán átadhatják magukat a gyásznak.

"Ha ezt tudta volna, azt hiszem, megfordult volna a sírjában, de nem volt igazán egyedül ott" - mondta lánya, az 53 éves Maria Brown. "Néha látni ilyen dolgokat a tévében, de olyankor el sem hinné az ember, hogy az életben is megtörténhet" - panaszolta a nő, és képtelen felfogni, hogy újra el kell menni a temetőbe és ismét végignézni, ahogyan édesapját leeresztik a földbe.

A hozzátartozók a temetés másnapján tudták meg, hogy a temető személyzete óriásit tévedett. A sírhely ugyanis, ahová Reiter urat elhantolták, a hivatalos nyilvántartás szerint üres volt, ám amikor a kézzel vezetett bejegyzéseket is szerették volna frissíteni, akkor derült ki, hogy abban a rubrikában már egy másik név szerepel, egészen pontosan egy 1960-ban eltemetett férfié. A sírásók ugyanakkor azt mondják, hogy annak az eltemetettnek még akkor sem látták semmi nyomát, amikor a gödröt kiásták Reiter úr koporsója számára.

A temető vezetősége sajnálatát fejezte ki a családnak és most, hogy máshová temették az elhunyt nagypapát, remélhetőleg tényleg békében nyugodhat - adta hírül a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.