Kezdetben vala a babatincs és a fogacskák...

Anyatejből készül a legújabb ékszer

Nem is olyan régen még a kötött babacipellőt, az első hajvágásból megmentett hajtincset, vagy épp az első - vagy sokadik - kihullott tejfogat tették el emlékbe a szülők. Most új divat vette kezdetét.

2013.04.12 14:40ma.hu / MTI

Szinte nincs olyan család, amelynek a legrejtettebb kincsesládikájában ne bújna meg egy aprócska hajtincs, esetleg egy gyöngyszemnyi tejfogacska, néhol az első kiscipőt tették el, másutt a kórházban viselt azonosító szalagot, a család legkisebbjeinek emlékezetes pillanataként. Aztán eltelt néhány év, felnőtt egy-két generáció és már divat lett eltenni a terhességi teszteket, de 9 hónappal később, a szülés után azt is egyre többen kérték, hogy az elvágott köldökzsinórból egy darabkát hadd szárítsanak le, az jelenti a mementót az új élet kezdetére.

De mindezt el is felejthetjük, ha igazán trendik szeretnénk lenni, mert itt a legújabb divat, igaz, egyelőre még csak Amerikában adott a lehetőség: készíttethetünk ékszert anyatejből! A gyártó cég - kézművesek - egy apró medálba tölti az első életadó nedűt, azt pedig nyakláncra vagy karkötőre akasztva hordhatja, aki szeretné. A cég kulcstartókat is vállal, az ár pedig még csak nem is túl borsos: 15-25 dollár között mozog darabja.

Hogy hogyan tartósítják az anyatejet, arra nem tértek ki a beszámolók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.