Az elítélt vőlegény ártatlannak mondja magát

Ikertestvére gyilkosához ment feleségül

Ikertestvére meggyilkolásáért ítélték el a férfit, a fiatal nő mégis úgy döntött, feleségül megy az ártatlanságát a börtönben is egyre csak hangoztató férfihez. A család hasztalanul próbálta megakadályozni.

2013.02.15 13:29MTI

A szerelmesek napját választotta egy argentin nő élete legnagyobb eseményéhez, ám az esküvő minden valószínűséggel nem egészen úgy zajlott, mint ahogy azt kislánykorában elképzelte. A kézfogót ugyanis nem puszta rosszallásból vagy megmagyarázhatatlan ellenszenvből ellenezte a menyasszony családja és nem azért próbálta minden lehetséges módon megakadályozni, amiért általában a szülők vagy a rokonok nem tartják megfelelőnek a leány választottját.

A vőlegény ezúttal egy épp börtönbüntetését töltő férfi volt, ráadásul nem is akármiért ítélték el: a menyasszony ikertestvérének megöléséért! Érthető hát, ha az ara rokonságából senki nem volt kíváncsi a ceremóniára, a szomszédok közül viszont annál inkább: széles tömegek verődtek össze az anyakönyvvezető hivatal előtt. Igaz, ők meg nem gratulálni mentek, hanem rizs helyett köveket és tojást dobálni, és a jókívánságok sem boldog életről és bőséges gyermekáldásról szóltak.

A vőlegény viszonylag könnyen megúszta az egybegyűltek dühét, mert őt az esketés után rögtön visszakísérték a rendőrök a börtönbe, természetesen megbilincselve, a menyasszony azonban még hosszú órákig tétlenül üldögélt a hivatalban, míg a feldühödött "násznép" szétszéledt és ő biztonságban távozhatott.

Az örömanya annyira ellenezte a frigyet, hogy még a bírósághoz is beadott egy kérelmet, hogy nyilvánítsák a menyasszonyt cselekvőképtelennek, ám a bíró az elmeorvosi vizsgálat után úgy döntött, hogy a nő tudatában van döntéseinek és teljesen beszámítható. A vőlegény eközben kitart ártatlansága hangoztatása mellett és a fellebbviteli bíróság ítéletmódosításában bízik, amely szerinte ki fogja mondani, hogy nem ő a vétkes a két évvel ezelőtti gyilkosságban. Arról nem szólnak a hírek, hogy a jelenleg érvényben lévő ítélet értelmében még meddig kell a rácsok mögött ülnie.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.