Egy éve hunyt el balesetben a férfi

Halott vőlegényéhez ment férjhez

Halott vőlegényének mondta ki az igent egy francia menyasszony; a férfi balesetben hunyt el egy éve.

2009.11.19 19:13MTI

A nő fehér ruhát viselt a ceremónián, kezében virágcsokor volt. A szokatlan házasságkötés révén a menyasszony jogosult lesz férje nevének viselésére, a francia törvények ugyanis lehetővé teszik az házasságkötést akkor is, ha a jegyespár egyik tagja elhunyt.

"2008. november 25-én azt mondták, hogy szeretnének összeházasodni és lefoglalták az időpontot. Két nappal később a vőlegény meghalt egy autóbalesetben" - számolt be Dommary-Baroncourt község polgármestere. Magali Jaskiewicz most férjhez ment elhunyt jegyeséhez. A ceremónián a vőlegény helyett egy róla készült fénykép volt ott. Ünneplésre azonban nem került sor.

"Nem vagyok olyan hangulatban. Megiszunk egy kávét, és megköszönöm mindazoknak, akik segítettek nekem" - mondta Jaskiewicz. A 26 éves feleség ugyan viselheti férje nevét, de özvegyi nyugdíjat nem kaphat. Családi állapota hivatalosan özvegy lesz - magyarázta a polgármester.

A házasság révén Magali Jaskiewicz férje családnevét adhatja a hatéves kapcsolatból született két közös gyermeknek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.