Szeretőjét és törvénytelen lányát ölte meg

Hidegvérrel ölt: börtönben a BMW tervezője

Előre eltervezett módon gyilkolt a BMW egyik mérnöke: szeretőjét és törvénytelen gyermeküket ölte meg azért, hogy eltitkolja a viszonyukat. Soha nem szabadulhat a börtönből.

2012.10.02 13:29ma.hu

Hideg és számító - ezt mondták a bírósági ítélethirdetéskor a 44 éves Gunnar Doerries által elkövetett kegyetlen gyilkosságról, a férfit életfogytiglani börtönre ítélték tettéért. Doerries még 2002-ben szeretett bele a nála 3 évvel idősebb Prapti Utamiba, amikor Londonban az új BMW Mini Interior belsőjének tervein dolgozott, egy fitneszteremben ismerkedtek meg. Később visszatért hazájába, Németországba és kapcsolata alakult ki a 30 éves Georgina Zito nevű nővel, de nem szakította meg viszonyát brit barátnőjével sem.

Aztán Georgina teherbe esett, épp kapcsolatuk utolsó napjaiban, és 2008 októberében azzal hívta fel a férfit, hogy megszületett Alexandra. Egy évvel később bírósághoz fordult az elmaradt tartásdíjak miatt, és azzal fenyegette meg a felelősséget elhárító férfit, hogy elmondja kapcsolatukat a brit barátnőnek - akivel mellesleg Doerries addigra már családot szeretett volna alapítani. Amikor a DNS-teszt is igazolta az apaságot, a férfinek ördögi terv fogant meg a fejében.

Elhívta a nőt egy portugáliai nyaralásra azzal az ürüggyel, hogy ott mindent megbeszélnek a jövőjükkel kapcsolatban, de egyáltalán nem ez történt. A bíróságon a 75 éves Renzo Ríos Arguello azt mondta, soha nem felejti el, amit akkor látott. "Azt hiszem, az az ember nem látott engem. Csak néztem, ahogy egy pár megérkezik egy gyermekkel, majd a páros a vízbe ment és úgy tűnt, fröcskölik egymást a vízzel. Mintegy 80 méterre lehettem onnan, amikor úgy tűnt, hogy harcolnak egymással és a férfi a víz alá tolja a nőt. Először el sem tudtam hinni, de amikor láttam, hogy már két vagy három perce a víz alatt volt, tudtam, hogy nem lehet életben. Senki sem tudott volna ennyi ideig a víz alatt maradni."

"Odamentem és megkérdeztem, valami baj történt-e, mire ő üvölteni kezdett velem: egyáltalán nincs semmi, menjen el innen" - folytatta a vallomást az idős ember. "Rendkívül dühösnek látszott és agresszívnek. Karmolások borították az egész testét és vonszolta a nőt a hátára fordítva a homokon. A kicsi gyerek láthatóan nagyon szomorú volt és csak azt sikítozta egész idő alatt, hogy mami, mami. Amikor a nőre néztem, csak az élettelen szeme bámult vissza rám és habzott a szája - de semmi életjelet nem mutatott."

Később Doerries a hóna alá kapta a 21 hónapos kislányt, akinek a testét nyolc hónappal később a sziklák közé ékelődve találták meg. A gyilkosságot egy hónapon keresztül tervezte, 2010 júniusában utazott el a ritkán látogatott és nehezen megközelíthető strandra, ahová később elhívta szeretőjét és lányukat.

Kollégái mind a BMW-nél, mind az Audinál - ahová időközben átment - szakmailag is és emberileg is pozitívan nyilatkoztak róla, mint egy nyitott és barátságos személyről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.