Tipikus "tökön lövöm magam" eset

Új péniszt kap egy tinédzser

A 17 éves perui Luis Canelos egy rekonstrukciós műtét keretében kap új péniszt, miután 9 évesen egy puskával véletlenül ágyékon lőtte magát.

2012.07.31 17:29ma.hu

A baleset során a fiú szinte teljes ágyékrésze megsemmisült, mindössze a jobb heréjének egy kis része maradt sértetlen. Ha az augusztusban a Miami Egyetem Holtz Gyermekklinikáján lezajló műtét sikeresnek bizonyul, az orvosok reményei szerint teljesen funkcionáló pénisze lesz.

Az 50.000 dolláros (több mint 11 millió forint) műtét költségét az International Kids Fun Wonderfund alapítvány állja, és a fiú Roger nevű édesapjával a Ronald McDonald Házban lakik majd Miami tartózkodásuk idején. A szervezet “nem csak a fizikai állapota, hanem a helyzet okozta érzelmi mellékhatások miatt is” vállalta a segítséget, mondta el María Luisa Chea vezérigazgató.

Luis és Roger még sosem jártak 10.000 lakosú falujukon kívül ahol szalmából épült házban laknak Luis nyolc testvérével Loretó régióban közel a kolumbiai és ecuadori határhoz. A család közösen birtokol egy földdarabot szomszédival ahol jukkát, rizst és kukoricát termesztenek. A terület annyira elszigetelt, hogy a mentők is csak csónakon tudják megközelíteni. “Odakint minden dzsungel” - mondta el Roger.

A Miami Egyetem adjunktusa és a plasztikai műtétek osztályának vezetője Dr. Christopher Salgado vezette műtét várhatóan 20 órán át tart majd. A csapatban egy mikro-sebész és egy gyermek-urológus is lesz. A phalloplaty néven ismert ritka műtét nagy kihívás lesz az orvosoknak. Csövön belül csövet kell létrehozni és különleges műveletekre is szükség lesz, mint a véredények és az idegek felépítése, hogy új péniszt kapjanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.