A szélvihar miatt nem lett rekordkísérlet

Többszáz lufi vitte volna műanyagszékestül a párost

A rossz idő miatt nem tudott rekordot dönteni az az iraki-amerikai páros, amely két kertiszéken ülve 350 héliummal töltött léggömb segítségével emelkedett a magasba Oregon államban szombaton.

2012.07.15 17:59MTI

Több mint ezer ember figyelte, amint az amerikai Kent Couch és az iraki Farid Lafta fellebegett egy bendi parkolóból szombaton. Gyönyörű tiszta égbolton szálltak alkalmi járművükkel, melyen a "hajtóművet" az amerikai és az iraki zászlók színeiből összerakott lufik szolgáltatták. A sportemberek remélték, hogy legalább 500 mérföldet (nagyjából 805 km) tehetnek meg, amivel Guinness-világrekordot döntöttek volna.

Fél óra múlva azonban sötét felhők érkeztek, ezért harminc mérfölddel az indulás után kénytelek voltak felhagyni a kísérlettel.

Mint az Couch elmondta, Lafta, a tapasztalt ejtőernyős még tavaly kezdte szervezni az akciót, hogy repülésükkel pénzt gyűjtsenek az amerikai-iraki háborúban elárvult gyermekek számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.