A babának nem volt vízuma

Táskában akarták átcsempészni a reptéren az újszülöttet

Elszörnyedtek a vámosok, amikor a röntgensugaras gépen áthaladó táskában egy kisbaba képe rajzolódott ki előttük: a gyerek élt, csak nem volt vízuma, szülei így próbálták az országba csempészni.

2012.07.12 15:29ma.hu

Akár meg is ölhette volna újszülött csecsemőjét az az egyiptomi házaspár, amely egy táskában próbálta átcsempészni az Egyesült Arab Emírségek repülőterén a kisfiút: életét nemcsak a szűk táskába gyömöszölés, de a szkenner nagy erejű röntgensugárzása is veszélyeztette. Mint kiderült, a szülők azért folyamodtak ehhez a veszélyes megoldáshoz, mert velük ellentétben a csecsemőnek nem volt vízuma az országba belépéshez, ők pedig egyre türelmetlenebbül várták a bürokratikus intézkedést, míg végül úgy döntöttek, megpróbálnak átszökni a vámon a babával együtt.

A vámosok elborzadva fedezték fel az apró kisfiút a táskában, majd elmondták, hogy a gép belsejében olyan erejű röntgensugár világítja át a rajta áthaladó tárgyakat, amely még egy felnőtt számára is életveszélyes lehet, nemhogy egy néhány napos újszülöttnek. A szülőket így végül nemcsak az embercsempészet miatt állítják bíróság elé, de a gyermekük életének veszélyeztetéséért is felelniük kell.

A szülők egyébként állítólag már korábban eltöltöttek egy hosszabb időt az Emírségekben, igaz, akkor illegálisan, és azért mentek vissza Egyiptomba, mert a nő ott akarta megszülni a kisbabáját. Egyelőre a hatóságok azt is vizsgálják, hogy vízum nélkül a csecsemő hogyan kapott repülőjegyet, ennek hiányában pedig hogyan rejtették el őt a hosszú repülőút során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.