Azonnal a hullaházba vitték, amint megszületett

Élve találták a koporsóban a halottnak hitt újszülöttet

Még születési anyakönyvi kivonatot sem állítottak ki, azonnal a halotti bizonyítványt kapta a kezébe az anya, miután világra hozta gyermekét - csakhogy a baba 12 órával később vígan hadonászott a koporsóban.

2012.04.12 07:30ma.hu / MTI

Nem tudni, mi okozhatta a kis híján végzetes tévedést, ám az anya most orvosi műhibaper indítását fontolgatja, miután újszülött csecsemőjét a hullaházból kapta vissza. A baba alig 12 órával korábban jött a világra, ám a szülésnél jelen lévő orvos úgy ítélte meg, hogy halott, ezért azonnal el is vitték az anyától.

A halottasházi koporsóban azonban fél nappal később nagyon is élőnek tűnt, így rögtön visszavitték az újszülött-osztályra, ahol ellátták és stabilizálták az állapotát a kihűlés után. A szülés április 3-án történt Argentína egyik egészségügyi intézményében, ám csak most derült az esetre fény, miután öt kórházi dolgozót felfüggesztettek az állásukból.

A csecsemő, akit "feltámadása" után Luz Milagros, azaz "Csodafény" névre kereszteltek, egy héttel később, szerdán még mindig kritikus, bár a beszámolók szerint javuló állapotban volt. Az anya azonban az egyik helyi tévécsatornának elmondta, hogy gyermeke még mindig csak halotti bizonyítványt kapott, születéséről továbbra sincs okirat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.