"Hátha valamelyik halott felébred"

Feltámadásra várva: belülről riaszt a hullaház

Belső mozgásérzékelőkkel szereltek fel egy hűtőkamrát egy török hullaházban, arra az eshetőségre felkészülve, ha esetleg valamelyik halott visszatérne az életbe.

2011.09.23 07:29ma.hu

Különleges belső riasztóval ellátott hullaházat adtak át Törökország középső részén, Malatya tartományban: az újítást a helyi önkormányzat kezdeményezte. A hűtőkamra-rekeszek mindegyikében egy-egy extra érzékeny mozgásérzékelőt helyeztek el, ami a legkisebb rezzenésre is riaszt, ráadásul a cellák ajtajára olyan szerkezetet szereltek, aminek segítségével azok belülről is nyithatók.

A hét elején átadott hűtőház vezetője, Akif Kayadurmus elmondta: felkészültek minden eshetőségre, ha esetleg az orvosok által halottnak nyilvánított személy mégis feltámadna tetszhalott állapotából.

A különleges hűtőházban egyszerre 36 halottat tudnak tárolni a végső nyugalomra helyezésükig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.