Próbára tett kismamák

"Feltámadtak" az újszülöttek egy romániai kórházban

Hat édesanya kapott értesítést, miszerint a négy hónapja halottnak nyilvánított gyermekeik élnek, és legyenek szívesek végre hazavinni őket a szülészetről.

2010.11.20 18:43transindex.ro

Nem kevesebb, mint hat anyukát értesített tegnap a Ploiesti-i szülészet, vigyék haza gyermeküket a kórházból. Négy hónappal korábban ugyanezen intézmény jelentette nekik a szomorú hírt, hogy a csecsemők a szülés során elhaláloztak. Mind a szülészet vezetősége, mind a Prahova megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság megerősítette a hírt: a hat csecsemő „elhagyva” fekszik az egészségügyi intézményben.

Az idegileg próbára tett hat nő egyike, Ramona Ionita az Evenimentul Zilei munkatársainak elmesélte, hogy rendelkezik azzal a kórházi okmánnyal, amelyben közölték vele újszülött gyermeke halálát. Ennek ellenére tegnap ismét kapott egy papírt, amelyben az áll, gyermeke él.
   
Ráadásul a hat édesanyából csak kettő jelentkezett, hogy hazavigye a gyermeket. A többieket vagy nem találták meg, vagy megtagadták a csecsemő hazavitelét, mert véleményük szerint semmi biztosíték sincs arra, hogy valóban az övék.

Mi van, ha nem is az enyém?

A 26 éves Cristina Czuli négy hónappal ezelőtt hathónapos terhes volt, amikor rosszul lett. A csecsemő alig 900 grammal, még útban a kórház felé, a mentőben jött világra. Két nap után az anyát hazaengedték egy papírral, mely szerint a koraszülött gyermek meghalt. Az anya soha sem látta a holttestet. Négy hónap múlva Cristina Czuli a rendőrséggel a nyakán ébredt, akik azzal vádolták, hogy a gyermekét a kórházban hagyta.

Mindezek után a fiatal nő már nem akarja hazavinni a gyermeket, egyrészt fél, hogy mit mondanak a falubeliek, másrészt nem biztos abban, hogy a gyermek valóban az övé. „Én nem hiszem, hogy a vetélés után életbennmaradt. A papíron azt írja, hogy halott, és én abban hiszek, ami itt le van írva” – jelentette ki. A gyermek apja, Lucian Soare még határozottabb: „Meghalt és feltámadt? Nincs itt szó kérem semmiféle csodáról. Mi csak annak hiszünk, amit leírva látunk” – tette ő is hozzá. További részletek a transindex.ro oldalán!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.