A fürdősó illata buktatta le az eladót

Leleményes tolvaj: fürdőkristályt rakott a gyémántok helyébe

Mintegy 300 millió forintnyi gyémántot lopott el egy kínai ékszerüzlet alkalmazottja, ám hogy senkinek ne tűnjenek fel a hiányzó kristályok, közönséges fürdősó-darabkákkal helyettesítette azokat.

2012.06.27 17:29ma.hu

Egy különleges, kifejezetten menyasszonyi ékszerekre specializálódott tokiói ékszerboltban dolgozott a 39 éves Hiroshi Amemiya nevű kínai férfi, ám szakértelmét nem egészen úgy kamatoztatta, ahogyan azt főnöke elvárhatta volna tőle. A súlyos szerencsejáték-függő férfi ugyanis rendszeresen kilopkodta az ékszerekből a csiszolt gyémántokat, és hogy ne tűnjön fel a tulajdonosnak, hogy üresek a foglalatok, fürdőkristályokkal helyettesítette.

Meglepő módon azonban nem egy éles szemű ékszerész vagy egy gyanakvó vásárló buktatta le a trükkös tolvajt, hanem egy banális véletlen. A munkatársai fogtak gyanút, amikor kinyitották a széfet és abból félreismerhetetlen illat szállt kifelé. A leltár során megállapították, hogy csak a széfben található ékszerek hamisításával 300 millió forintnak megfelelő kárt okozott, azt azonban megbecsülni sem lehet, hogy hány vásárlónak adott már el tudtán kívül filléres kristályokat a drága gyémántberakás helyett.

Amikor a rendőrség kihallgatta a férfit, ő azt mondta: a gyémántokat készpénzre váltotta, majd "lovakra, meg effélékre" költötte. A szakértő szerint a hamisítványokat rendkívüli szakértelemmel készítette el, így szinte lehetetlen laikusként felismerni, legfeljebb akkor foghattak gyanút a gavallér vőlegények, ha a nagy napon, miközben felhúzták menyasszonyuk ujjára a gyűrűt, eleredt az eső.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.