Pánik tört ki a "sorozatgyilkos" miatt

Sokk az egyetem mellett: 16 hulla borult az autóról a járdára

Sokkot kaptak a járókelők, amikor egy baleset miatt felborult egy platós kisteherautó, és a járdára nem kevesebb, mint 16 ember holtteste szóródott. Első ránézésre úgy tűnt: egy sorozatgyilkos bukott le.

2012.06.14 15:29ma.hu

Elszörnyedve látták a szemtanúk, amikor egy nyitott hátú kisteherautó felborult a dél-kínai Louzhou városát keresztülszelő autópályán, és az oldalára dőlt járműből 16 holttest zuhant az aszfaltra. Első ránézésre többen azt hitték, hogy egy sorozatgyilkos bukott le, ám a rendőrség az út lezárása és az első vizsgálatok után megszüntette a gyilkossági nyomozást.

A sofőrről ugyanis kiderült, hogy a városi orvosi egyetem egyik professzora, a holttesteket pedig a közeli hullaházban vásárolta meg, ezeket használta volna anatómiaórán, épp akkor szállította volna át a "szemléltetőeszközöket" az iskola hűtőházába.

"A meleg napon elképesztő gyorsasággal kezdtek bomlani a holttestek, émelyítő szaga volt!" - idézte fel az egyik autós. Az oktatási intézmény előtt azonban most más miatt jelentek meg a felháborodott tüntetők: miután megnyugodtak, hogy nem egy sorozatgyilkos szaladgál szabadon a városban, más hozta ki őket a sodrukból. Tiltakozásukkal azt akarják kifejezni, hogy mennyire felháborítónak tartják a végtisztesség ilyetén hiányát, hogy egy teherautó hátulján csak úgy szabadon furikázza valaki a hullákat.

Az egészségügyi intézmény szóvivője azonban azzal magyarázta a történteket, hogy jogszerű és igazságos volt, ahogyan megvásárolták a tetemeket, ráadásul ezek egytől egyig hajléktalanok, akik gyilkosság áldozataivá váltak és senki nem kereste őket, illetve halálbüntetésre ítélt bűnözők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.