Óriási vámpírtemetőre bukkantak

Nyugodjék békében - de a fokhagymás karó is marad!

Hatalmas vámpírtemetőt tártak fel a bolgár régészek, összesen mintegy száz, karóval átdöfött holttestre bukkantak a gödrökben, ami a középkori hiedelem szerint elejét veszi az élőhalottak kísértésének.

2012.06.07 07:31ma.hu

Több mint száz bizarr holttestre bukkantak bulváriai régészek: az ásatások során feltárt sírokból olyan emberek maradványai kerültek elő, akiknek a szíve egy karóval volt átszúrva. Nem véletlenül: a középkori hiedelmek szerint ez az egyik "ellenszere" a vámpíroknak, és bár ezek az emberek vélhetően nem váltak a rémisztő vérszívók áldozatává, halálukkor mintegy megelőzésképp kaptak karót a szívükbe, nehogy véletlenül feltámadjanak és szűz lányokat rontsanak meg.

A régészek ugyanakkor nem tartják kizártnak, hogy azért volt szükség erre az óvintézkedésre, mert a halottak már életükben is épp eleget gonoszkodtak, így aztán a babonás középkori emberek joggal hihették, hogy holtukban sem fogják őket békén hagyni: vámpírként visszatérve tovább kínozzák majd az ártatlan népet.

Arról nem szólt a bolgár Természettudományi Múzeum szakértője, hogy találtak-e olyan halottakat is, akiket életükben nem gondoltak gonosznak és ezért "hagyományos" módon temették el őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.