Ilyen még nem volt a képregény-történelemben!

Történelmi melegházasság: frigyre lép az X-Men homoszexuális párja

A szuperhősök világának első melegházasságára készül idén júniusban az amerikai X-Men képregénysorozat két szereplője.

2012.05.23 17:29MTI

A Marvel Comics kiadó bejelentése szerint a Northstar néven ismert kanadai Jean-Paul Beaubier az Astonishing X-Men sorozat május 23-án megjelenő 50. számában fogja megkérni párja, Kyle Jindau kezét.

"A Marvel univerzuma mindig igyekszik reflektálni a képregényen kívüli világra, ezért arra törekszünk, hogy karaktereink, azok egymással való viszonya és maguk a történetek is a valóságból táplálkozzanak" - hangsúlyozta közleményében a kiadó főszerkesztője, Axel Alonso. Az emberfeletti gyorsaságra és repülésre képes Northstar, valamint kedvese a sorozat június 20-án megjelenő 51. számában fogja kimondani a boldogító igent.

A szuperhősök világában eddig egyedülállónak számító fordulatot a képregény-árusok közül sokan igazi ceremóniával fogják ünnepelni. A szúrós kékszemű, ezüst-fekete hajú Northstar és Kyle 2009 óta alkotnak párt, ám a Marvel nem ígéri, hogy hősei boldogan fognak élni, amíg meg nem halnak.

Mint azt a közleményében finoman megpendítette: "Vajon simán fognak alakulni a dolgok a New York-i esküvőig, vagy veszély leselkedik rájuk a sarok túloldalán?"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.