Cinkostársa is akadt az önmerényletben

Elrabolta magát, majd váltságdíjat követelt

Pénzre volt szüksége egy svédországi férfinek, ezért különös ötletet eszelt ki: elrabolta saját magát, majd szüleitől követelte a váltságdíjat. A rendőrök azonban gyorsan a nyomára akadtak, most igazából is rabbá vált.

2012.05.22 11:29ma.hu

Rabul ejtette saját magát egy 29 éves svéd férfi, majd értesítette szüleit, hogy némi váltságdíjért cserébe szabadon távozik. Az önrablásban segítőtársa is akadt, bár cimborája nem a rablásban, hanem a bújtatásban működött közre.

Az elkövető-áldozat mindazonáltal nem volt nagy igényű, alig 700 ezer forintnak megfelelő eurót követelt szüleitől, akik azonban a bank helyett inkább a rendőrségre mentek, ők meg nyomozásba kezdtek, hogy felkutassák az elrabolt férfit. Nem kellett sokáig kutakodniuk: a barátok elmondása alapján gyorsan összeállt a kép, és kisvártatva már a menedéket nyújtó cimboránál kopogtattak az egyenruhások.

Most aztán tényleg raboskodhat a férfi, a börtönőrök vigyáznak rá a következő 10 hónapban, és az is biztos, hogy innen még váltságdíj ellenében sem engedik idő előtt szabadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.