A legfurább segélyhívások az elmúlt egy évben

"Tűzoltóság? Segítsenek, nem tudom összerakni az új szekrényem!"

Amikor már azt hisszük, nem érhet meglepetés, hisz évről évre bizarr lista jelenik meg a legfurcsább segélyhívásokról, még mindig tudnak újat mutatni a szorult helyzetbe került emberek.

2012.04.10 13:29ma.hu

Évről évre összegyűjti a brit tűzoltóság a legfurcsább hívásainak listáját, így történt ez idén is: álljanak itt kommentár nélkül az elmúlt 12 hónap legbizarrabb vagy legmeglepőbb esetei.

A toplista első helyén az a nő szerepel, aki kétségbeesetten hívta a segélyközpontot, majd idegesen cigarettázva várta a szirénázó egységet, akik 90 perc rabság után szabadították ki a beépíthető ruhásszekrényből: a nő szétszerelve vitte haza a gardróbot, majd összerakás után nem tudott kijönni belőle.

Hasonlóan szorult helyzetbe került egy kisgyermek, aki a WC-ülőkén dugta át a fejét, egy másik gyereknek az ujját ejtette rabul a lefolyó, de olyan is segítséget kért, aki saját magát fojtogatta egy pórázzal. A játszótéri játékok egyikébe beszorult gyerekhez hidraulikus vágószerszámot is be kellett vetni - adta hírül a Telegraph című brit lap.

Összességében 63 furcsa esethez riasztották a tűzoltókat, köztük ahhoz, amelynek során a legénybúcsú hevében felöltöztettek egy szarvast menyasszonynak, csakhogy az ara ékszerei aztán nem akartak lejönni az állatról. Ugyancsak legény-, vagy leánybúcsún történt az a hat eset, ahol bilincstől kellett egy-egy áldozatot megszabadítani. És ha már bilincs: az év utolsó furcsasága épp szilveszter éjjelére esett, amikor egy kissé ittas áldozatot a barátai meg akartak tréfálni, ám amikor eldőlt, a bilincs megnyomódott és nem tudták a kulcsot használni.

Egy férfi saját autójával hajtott a legközelebbi tűzoltóállomásra, miután vasvillával felnyársalta a lábujját, egy másik férfihez viszont ki kellett vonulni, mert a lábujja beleszorult a fürdőkád csapjának nyílásába. A szexuális balesetekről azonban a tűzoltóság szóvivője nem szeretett volna részleteket mondani, azok intim mivoltára hivatkozva, de azt elismerte, hogy ezekből van a leggyakrabban vicces esetük.

Bár néhányan úgy gondolják, hogy a tűzoltóság szolgáltatása ingyenes, valójában az efféle helyzetek nagyon is sok pénzbe kerülnek, csak épp az állam fedezi őket. És hogy miért épp a tűzoltókat hívják ilyenkor? "Mindenféle felszerelésünk van, amivel kiszabadíthatjuk az embereket, hisz például egy szétroncsolt autóból is kényes munka kiszedni a sérültet" - magyarázta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.