Nem fizette a tulajdonos a tűzoltási hozzájárulást

Közömbösen nézték a tűzoltók, míg porrá égett a ház

Nem tréfálnak az amerikai tűzoltók: ha valaki nem fizeti be a tűzoltási hozzájárulást, akkor nincs oltás. Erre immáron másodszor mutattak példát: kimentek ugyan a lángoló házhoz, de csak azért, hogy a továbbterjedést akadályozzák.

2011.12.09 07:29ma.hu

Megelégelte egy Tennessee állambeli polgármester, hogy a South Fulton nevű kisváros vonzáskörzetében élők nem fizetik az éves tűzoltási hozzájárulást, ezért kiadta utasításba a helyi tűzoltóknak, hogy hiába hívják őket a lángoló házhoz, nem tehetnek semmit, kivéve az életmentést és a tűz átterjedésének megakadályozását a szomszédos házakra.

A városhatáron kívüli házakra ugyanis külön tűzoltási hozzájárulást róttak ki, amit az ott élők rendre "elfelejtenek" befizetni és David Crocker polgármester most a sarkára állt. A városban élőknek automatikusan jár a tűzoltás, a vonzáskörzetben élőknek évente 75 dollárjukba kerül, hogy a tűzoltók ne csak gyönyörködjenek a lángokban, hanem a víztömlőket is működésbe hozzák.

A most pórul járt házaspár a második a környéken, akiknek a mobil háza hamuvá lett, tavaly ősszel már egy apa és fia ugyanígy járt - adta hírül a brit Metro című lap. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A szigor oka, hogy Crocker szerint ha a tűzoltók az elmaradt díjfizetés ellenére a szokott gondossággal állnának neki az oltásnak a vagyonvédelem okán, akkor előbb-utóbb senki nem fizetné be a különdíjat. Most abban bízik, hogy az ismételt tragédia fizetésre ösztönzi az eddigi nemfizetőket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.